Yapay Zeka: Uçtan uca çözümler

Yapay zeka, endüstriler arasında daha yaygın olarak benimsendiğinden, önümüzdeki yıl video gözetim uygulamalarına daha fazla girecektir. Uç birim tabanlı yapay zeka (bir kamerada verileri yerel olarak süzen ve işleyen) uçtan uca çözümlerde işleyişi olanaklı kılacaktır. Bugün, çoğu güvenlik kamerası topladıkları verileri analiz edilecek sunuculara göndermektedir. Ancak, uç birim (kenar) tabanlı Yapay Zeka ile, veriler önce kamera tarafından çözümlenir ve daha sonra sunucuya gönderilir. Bu, büyük ölçülü veriyi bir sunucuya aktarma ve depolama yükünü azaltır. Böylece verimliliği arttırır, zaman kazandırır ve özgün olarak verileri analiz etmek için gereken sunucu giderlerini azaltır.

  • Yanlış alarmı azaltarak olay izleme doğruluğunu artırın
  • Gözlenen nesneleri özniteliklere göre sınıflandırma
  • Depolama ve bant genişliği gereksinimlerini azaltmak için En İyi Kare çekimi(BestShots)
  • Yapay Zeka'ya dayalı akıllı arama için en yeni Wisenet SSM izleme yazılımı
  • Retail Insight v2.0, müşteri demografik özelliklerini belirleme & kullanma
Yanlış alarmı azaltarak olay izleme doğruluğunu artırın
Gözetleme kameralarının sayısı şehirlerle birlikte büyüdükçe, hareket tabanlı algılayan ve çok fazla olay alarmı üreten geleneksel kameralara göre yapay zekalı kameralar daha özel bilgiler sunulabilir. Geleneksel kameralarla yapılan işlemlerin her birini doğrulamak için büyük baskı altındaki işletmen bilgisayarlarda yanıt sürelerinde gecikmeler yaşanırken Wisenet P serisi  yapay zekalı kameralarda yerleşik YZ algoritmaları, işletmen verimliliğini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur.
Hedef Nesneleri özniteliklerle sınıflandırma
Wisenet P serisi Yapay Zeka kameraları gördüklerini 'Kişi', 'Yüz', 'Araç' ve 'plaka' gibi geniş kategorilere ayırıyor. Daha derinlemesine incelendiğinde, Wisenet yapay zeka algoritmaları kameranın görüş alanındaki nesnelerin farklı özelliklerini hızlı ve doğru bir şekilde tanımlayabilir. Örneğin, kamera bir kişiyi görür ve hemen giysilerin rengini algılar. Ayrıca kişinin gözlük taktığını veya bir çanta tuttuğunu ayırt etmek için yeterince akıllıdır. Bu öznitelikler daha sonra yakalanan görüntülerin yanında meta veri olarak kaydedilir.
Depolama ve bant genişliği gereksinimini en aza indirmek için En İyi Kare Çekimi
Wisenet P serisi yapay zekalı kameralar, depolama sunucusuna yalnızca en uygun sınıflandırılmış nesnelerin gönderilmesini sağlayan En İyi Kare Çekimi (BestShot) özelliğiyle donatılmıştır. Her resim, etiketli nitelik meta verileriyle birlikte 4K kalitesine kadar olabilir. Kullanıcılar tam video akışı için görüntü çözünürlüğünü 2MP'ye ayarlama veya bant genişliği ve depolama gereksinimlerini en aza indirmek için En İyi Kare Çekimi (BestShot) özelliğini kullanma seçeneğine sahiptir.
AI akıllı arama için en iyi ortak: Wisenet SSM
Wisenet P serisi yapay zekalı kameralar, işletenlerin kaydedilen meta verileri filtreleyerek belirli olayları veya tanımlanmış özniteliklere sahip nesneleri hızla adli olarak aramasını sağlayan Wisenet SSM Video Yönetim Yazılımı (VMS) tarafından tamamen desteklenir.
Retail Insight v2.0, müşteri demografik özelliklerini belirleme & kullanma
Mağaza işletmecileri, müşterilerin yaş ve cinsiyet özelliklerini belirleyen kameralarla, mağazalarında neler olup bittiğine ayrıntılı bir şekilde bakmak için Wisenet P serisi yapay zekalı kameralarını Retail Insight v2.0 iş zekası uygulamasıyla birleştirebilir.