Hanwha Techwin’in video gözetiminde küresel bir lider olarak konumu, şirketin yeni nesil tescilli kamera yonga seti Wisenet7'nin UL Siber Güvenlik Güvence Programı (UL CAP 2900-1) sertifikasına sahip olduğu duyurusu ile teyit edildi. Elektronik güvenlik endüstrisi için en önemli öncelik siber güvenlik olduğundan, sertifika Hanwha Techwin'in en yeni nesil Wisenet kameralarının siber suçluların faaliyetlerine karşı mümkün olan en yüksek düzeyde koruma ile donatıldığını gösterir.


UL CAP, 100 yılı aşkın süredir güvenlik biliminde dünya lideri olan UL tarafından yürütülen bir sertifikasyon programıdır. Program, potansiyel siber güvenlik sorunlarını ve ağa bağlanabilen donanım aygıtları ve yazılımları açısından bilgisayar korsanlarından kaynaklanan risk düzeyini değerlendirir.


Hanwha Techwin, video gözetim endüstrisinde şimdiye kadar ürünleri için UL CAP sertifikasına sahip olan birkaç üreticiden biridir. Kore'de bunu başaran tek üreticidir.

Hanwha Techwin, sertifikasyonun desteğiyle, gizli verilere erişilememesini, kopyalanamamasını veya kurcalanmamasını sağlayarak KVKK'ya uymak isteyen sistem kurulumcularına ve son kullanıcılara gönül rahatlığı sağlayabilir.

Genellikle 8 ila 10 ay sürse de Hanwha Techwin, şirket içi Güvenlik Bilgisayar Mühendisliği Yanıt Ekibi (S-CERT) Wisenet donanım ve yazılımındaki güvenlik açıklarındaki herhangi bir potansiyel güvenliği ele almak üzere zaten çalıştığı için sertifika sürecini 3 ay içinde tamamlayabildi. Bu, Wisenet7'nin sızma testi, erişim kontrolü ve kullanıcı kimlik doğrulaması, şifreleme ve yazılım güncellemeleri gibi UL'nin tüm kapsamlı değerlendirme kriterlerini karşılayabilmesini sağladı.

Wisenet7

Çığır açan Wisenet7 yonga seti, Wisenet kameralarının siber güvenlik bilgilerini önemli ölçüde iyileştirmek için tasarlanmış etkileyici bir teknoloji listesine sahiptir. Şunları içerir:

Güvenli Önyükleme Doğrulaması(Secure Boot Verification): Kameranın işletim sisteminin farklı öğelerini korumalı alana alarak ekstra bir güvenlik katmanı sağlar. Sistemin başka herhangi bir parçasıyla iletişim kurulmadan önce tam önyükleme tamamlanır. Bu, bir bilgisayar korsanı tarafından yararlanılabilecek önyükleme işleminin kesintiye uğramasını önler.

Güvenli İşletim Sistemi(Secure OS): Wisenet7, şifreleme ve şifre çözmenin yanı sıra uygulamaların değiştirilmediğini veya sahte olmadığını doğrulamak için ayrı bir güvenli işletim sistemi (OS) kullanır. Güvenli İşletim Sistemine erişmek için ayrı bir Linux tabanlı API gereklidir, bu olmadan kameranın dışından herhangi bir değişiklik yapmanın yolu yoktur.

Donanım Kopyalama Koruması (Anti-Hardware Clone): ​​Bu işlevi Wisenet7'nin kopyalanmasını engeller. Fikri mülkiyetin korunmasına ek olarak, Hanwha Techwin etiketli bir Wisenet7 yonga setinin özgün olmasını sağlar ve parolalar gibi hassas verileri çalmak için kullanılan kötü amaçlı yazılımları içerebilecek klonlanmış bir aygıt riskini ortadan kaldırır.

Güvenli JTAG(Secure JTAG): JTAG bağlantı noktaları, cihazları programlamak, test etmek ve hata ayıklamak için kullanılan donanım arayüzleridir. Siber suçlular, bir JTAG bağlantı noktası aracılığıyla bir kameranın düşük seviyeli kontrolünü elde edebilir ve belki de aygıt yazılımını kötü amaçlı bir sürümle değiştirebilir. Wisenet7, JTAG bağlantı noktalarını yalnızca Hanwha Techwin için çalışan yetkili personelin erişebildiği anahtar tabanlı bir kimlik doğrulama mekanizması aracılığıyla güvence altına aldığından bunun olmasını engeller.

Güvenli UART (Secure UART): UART bağlantı noktaları, genellikle kameraların hatalarını ayıklamak için kullanılan seri arabirimlerdir. Bir kameraya yönetici erişimine izin verir ve bu nedenle şifreler gibi hassas bilgilere erişmeye çalışan bilgisayar korsanlarının hedefidirler. Wisenet7, UART bağlantı noktasına sınırlı ve güvenli erişimi zorlayarak, siber suçlulara kapıyı açmadan hata ayıklama sürecinin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

Siber Güvenlikte dünya lideri

Hanwha Techwin Avrupa Ürün ve Pazarlama Müdürü Uri Guterman, "Siber güvenlik, ağ video gözetim ürünleri için çok önemlidir. Çünkü son kullanıcılara gizli verilerinin bilgisayar korsanı saldırılarından korunacağı güvencesini sağlar" dedi. “Wisenet7 için UL CAP sertifikasına sahip olmak, yeni nesil kameralarımızı siber güvenlik için yeni bir standart belirleyen yenilikçi özelliklerle donatmaya olan bağlılığımızın altını çiziyor.
“Sertifika, küresel lider konumumuzu birkaç farklı şekilde korumamıza yardımcı oluyor. Avrupa, Orta Doğu ve ABD'de büyük projeler genellikle UL CAP sertifikasının gerekli olduğunu şart koşar. Özel sektörde, laboratuvarlar ve bankalar gibi hassas tesislerin bir tedarikçinin sertifikaya sahip olması konusunda ısrar etmesi bilinmeyen bir durum değildir.
"Bu nedenle Wisenet7’nin UL CAP sertifikası, Hanwha Techwin’in güçlü yönlerinden biri olarak siber güvenlik özelliklerimizi daha aktif bir şekilde tanıtmamızı sağlıyor."