Hanwha Techwin, son derece uygun maliyetli bilgisayarsız otomatik plaka tanıma(ANPR) kameralarını piyasaya sürerek Akıllı Trafik Yönetimi çözümleri yelpazesini güçlendirdi.

Yapılandırılması kolay, kameradan kameraya IP iletişim teknolojisi, 4 adede kadar Wisenet ANPR kameranın (1 ana kamera ve 3 bağımlı kamera) verileri aynı anda yakalamasını ve uygun bir kullanıcı arayüzüne iletmesini sağlar.

Güçlü bir yonga setinden yararlanan, yapılandırılması kolay bilgisayarsız plaka tanıma çözümü %95 hassasiyetle 50 km/saate kadar hızla hareket eden araç plakalarını yakalayabilir ve otoparklar, benzin istasyonları ve birden çok giriş/çıkışı, bariyeri veya yolu olan küçük konut alanları için uygun maliyetli bir kenar tabanlı çözüm sunmak üzere tasarlanmıştır.

 

Sunucusuz ANPR kamera çözümü, bir sunucuya kurma ve uygulamayı sunucu üzerinde çalıştırma maliyetine sebep olmadan, kamera röle çıkışları yoluyla bariyerlerle beyaz listedeki 1000 kadar aracın hareketlerini otomatik kontrol etme ve aynı zamanda “harcanan zaman” ve doluluk oranları gibi değerli araç parkı yönetim bilgilerini sağlama olanağı sunar.

ANPR çözümünün üçüncü taraf yazılım ve sistemlerle entegre olmasını sağlamak için sistem kurulumcularına bir API sağlanıyor.



Akıllı Trafik Yönetim Sistemi

ANPR Tabanlı Akıllı Trafik Yönetim çözümlerinin kapsamlı yelpazesi Hanwha Techwin tarafından analiz araçları uzmanı FF Group ile ortaklık içerisinde geliştirildi. Sunucusuz ve tek siteli ANPR kamera çözümlerine ek olarak ürün yelpazesi aynı zamanda büyük saha yönetimi için bir plaka numarası sunucu çözümünü ve birden çok saha için Bulut tabanlı seçenekleri kapsar.

“Topluca bu ANPR çözümleri iş uygulamaları için araç parkı erişim denetimi ve aynı zamanda yerel yönetimlere insanların emniyetini sağlama, park kurallarını uygulama ve diğer trafik ihlallerini tespit etme konusunda yardımcı olan büyük ölçekli şehir geneli bazlı sistemler sunar” diyen Hanwha Techwin Europe’un Ürün ve Pazarlama Müdürü Uri Guterman sözlerine şunları da ekledi: “FF Group’un analiz araçlarını Wisenet kameralarımızla derin entegre etmenin temel yararı, kullanıcıların pazardaki sayısız analiz araçları çözümlerini değerlendirmek zorunda kalmadan son derece etkin bir ANPR çözümünü uygulayabilmeleridir.”

Kısa süre önce piyasaya sürülmüş olabilir, ancak bilgisayarsız plaka tanıma çözümü 2020 Benchmark Innovations Award ödülünü aldı.